Červen 2011

Jarní lookbook Dolce&Gabbana 2011

26. června 2011 v 8:39

Jestli chceš být alespoň trochu dle tohoto Jarního LOOKbooku:
  • Kup si něco s leopardím vzorem,nejlépe nějaký leopradí overal
  • Měj doma,nebo si kup bílou košili
  • Cokoliv s bílou barvou-letos strašně frčí!
  • Je jedno jaké,pestré doplňky nebo těmi jde bílá barva skvěle doplnit
  • Cokoliv s květinovým vzorem
  • Květinované doplňky
  • Květinové tenisky
img_04_DG_Lookbook-Spring-2011img_08_DG_Lookbook-Spring-2011img_09_DG_Lookbook-Spring-2011
Shrnutí:
Výsledek jarního lookbook Dolce&Gabbana 2011? Mix divokého leopardího vzoru a vzrušivých červených sexy barev s romantikou v podobě bílých krajkovaných modelů nebo květinových potisků. Oblečení na jarní sezónu je podle Dolce&Gabbana skutečně sexy, stejně ale jako nevinné a půvabné. Záleží jen na vás, čemu dáte přednost. Divoké kočkovité šelmě, nevinné roztomilé dívce ve sněhově bílém nebo rozkošným květům? Nemůžete se rozhodnout? Pořiďte si jednoduše od každého něco.
Zdroj obrázků: Klik

Recept na Donuts!! :P

20. června 2011 v 21:00 Píšu
Jak už jsem vám slibovala...jsou tu recepty na dnešní donutky,a chut na ně mě tak donutila že si ráno budu zácházet do supermarketu pro jednu krabičku donutků na svačinu!MňAMka

Rozpis na 12 ks:
250 ghladké mouky
75 gmásla
40 gcukru
1 ksvajíčka
1 ksžloutku
1 ksbalíček vanilkového cukru
1/2 ksdroždí
1/8 lmléka
špetka soli
forma na koblihy
1. V hrnci zahřejeme mléko, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek
2. Do kvásku přidáme zbytek cukru a mouky, vanilkový cukr, špetku soli, máslo, vajíčko a žloutek
3. Vypracujeme hladké těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 30-40 minut, až zdvojnásobí svůj objem
4. Formu na koblihy vymažeme máslem, naplníme těstem, povrch uhladíme nožem namočeným do vody, přikryté necháme kynout dalších 20 minut
5. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme 20 minut
6. Po upečení, ještě horké koblihy, ihned vyklopíme z formy
7. Vychladlé posypeme cukrem smíchaným se skořicí, nebo polijeme cukrovou či čokoládovou polevou ...

A druhý receptík

Koblížky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 35 g droždí
  • 80 g cukru moučka
  • 3 vaječné žloutky
  • 60 g tuku
  • 400 g hrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • špetka soli
  • trocha horké vody
  • 950 ml rostlinného oleje (na fritování)
Poleva
  • 75 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 8 ml vanilkové esence
  • přibližně 60 ml horké vody

Jak na koblížky

  1. Opatrně smíchejte droždí s horkou vodou a nechte ho asi pět minut odstát, než napění.
  2. Ve velké míse spolu smíchejte pěnu z droždí, mléko, cukr, sůl, vajíčka, tuk a dva hrníčky mouky. Celou směs například dřevěnou vařečkou pomalu míchejte a postupně přisypávejte další mouku tak dlouho, než se těsto přestane lepit na mísu. Poté těsto dalších pět minut hněte - aby bylo hladké a pružné. Pak dejte těsto do vymazané mísy, tu překryjte a umístěte na teplé místo, aby mohlo těsto nakynout. Těsto by mělo dvakrát zvětšit svůj objem - to že je již ideálně nakynuté zjistíte, pokud do něj píchnete prstem a vpich v těstě zůstane.
  3. Poté těsto přesuňte na pomoučený vál a vyválejte ho, do asi 1,5 cm tlustého hada, ze kterého následně utvořte koblížek (nemějte obavy, kobliha se asi 2× zvětší). V rendlíku rozpusťte tuk spolu s moučkovým cukrem, vanilkovou esencí a lžící horké vody (případně dle potřeby).
  4. Následně zahřejte fritovací hrnec s olejem na 175 °C a koblížky do něj vložte. Z obou stran je dozlatově ofritujte - hotové by měly být tehdy, až vyplavou na povrch. Následně je vyndejte z oleje a namočte je v stále horké polevě.

Donut's týden!!

20. června 2011 v 17:45 Píšu
Tumblr_lmzxe5ckm11qkdj3io1_400_large

Mmm...Donut's

Kdo by tuhle mňamku neměl rád?Jsou kulaté,jsou pěkné,
jsou scene a navíc tak dobré!Tyhle sladké sva týdny budou něco
jako oslava konce otravné školy!Sladké prázdniny +
a jak se vůbec tihle kulatí koblížci proslavili?V Amerických
filmech to byla tradiční svačinka policistů (např. Simpsnovi)
A ani Homer sladkým Donutkem nepohrdne.Miluje je,uctívá je..a tak bychom mohli pokračovat
do nekonečna.A jaké jsou vůbec druhy chutí polev a vůbec druhy polev?To bychom se tu
nedopsali,je jich nespočetno ale myslím že oříškem pro některé lidi by byl Donut s
javorových sirupem.Když to tak píšu začínám na ně mít chuť tak to asi odbydu a pro jeden
si skočím do obchodu :D . Ne nebojte.Jak vůbec bude tenhle týden probíhat?Dnes vám
tu přidám něco z historie,pak ty druhy polec,nejslavnější obchody co jej prodávají a
recept jak si jej upéct i doma.Receptů je víc a tak jich tu pár přidám.Diplomek
můžete získat tak že se budete účastnit tkzv. sladkých soutěží a nebo tím
že každý den nědke schovám pixelku donutku bude tu po celý den a první tři
hledače co jej najdou a do komentářů mi napíšou kde byl odměním diplomkem.
Beru pouze první 4 a tak si pospěšte :-) Pa váš Donut Berry alias Kočičulka.

Ahojky

20. června 2011 v 11:05 Deníček
Viewy

Ahojky =)*

Awojky teď vážně nestíhám,promiňte že jsem dlouho nepsala,jsem hrozně unavená a teď jak jsme psali testy tak jsem měla docela makačku...Děják jsem si sice ze 3- opravila na 1 ale s matikou to je horší :// myslím že mi nikdy nepude...Všichni mi neustále omílají že kdyžse chce tak de všechno..jenže já CHCU!!!Kdo by sakra nechtěl??? Teď jsem přijela z rovnátek a tak jsem doma a píšu tady =) hmm jak jinak že?Jinak chtělo by to nějaké nové hadříky zajet někam do shoppingu zanakupovat,kraťasy jeansové potřebuju a nějaké krásné sandálky ♥ :)) .

Top 5 věcí které ti v létě nesmí chybět!

7. června 2011 v 18:03 Koš
1) Kabelka!
1298293668-32_large
POZOR: Nezbytně nutné,kam dát věci když se ti nechce tahat batoh??

Křečci-proč milovat tyhle plyšounky?

7. června 2011 v 7:50 Zvířátka
Tumblr_lln8fb8mhu1qaactho1_500_large
Kdo by je neměl rád?Lozí do nohavic,koušou škrábou ale mají neuvěřitelnou radost ze života.Být celý den zavřený v kleci a dělat to samé stále dokola,jestli by to bavilo vás tam MĚ teda ne!Sice rádi papají ale když jsou při těle je to rozkošné.Když mají plné kapsičky (jako ten křečík na obrázku) je to rozkošné.Když udělá jakoukoliv hloupost je to ROZKOŠNÉ!Když s ním pěkně zacházíte bude vás mít rád!Milujte ho hýčkejte ho a milujte ho!On se vám odvděčí malou myškou v hebké kožíšku.Můžete jej použít jako "kapesník" když vám je nejhůř a on vás nechá vyplakt se na své srsti i když poté bude mokrá.Je to malý neposeda s adnělskou tváří kterou nejde nemilovat!Všichni mí křeci které jsem měla a Sisinko budu vás vždycky milovat i když jste něco vyvedli.Vy za to nemůžete a ta vaše krásná tvářička vás omlouvá!Není nic lepšího než mít křečka-roztomilého společníka do pohody i nepohody.I když chci psa nikdy ybch jej za vás nevymněnila.Jste moji nejlepší kamrádi!Nezradíte milujete nemáte "nálady" a vždycky jste tu ve svém malém příbytku pro mě.Miluju vás :* ♥